Cast

De cast is bekend! Van de vele audities hebben zij laten zien de allerbeste te zijn én perfect bij de rollen te passen. In maart zie je deze cast schitteren op het podium! We stellen ze hieronder aan je voor!

 

Sem van den Borne

Sem van den Borne

Roger

Mijn eerste echte musical ervaring was de hoofdrol in Joseph op het Pius X College in Bladel toen ik 15 jaar was. Daarna was ik verkocht aan het genre. Ik ben 7 jaar theaterdocent geweest bij Me On Stage. Verder heb ik diverse amateur en professionele voorstellingen geregisseerd en ben ik actief als comedian/cabaretier. Rent is gewoonweg een ongelooflijk vette musical. Rauw en intens. Muziek die tijdloos is. Evenals de thema’s die spelen. Armoede, eenzaamheid, Issues rond seksualiteit, ziekte, racisme. In de musical in een tijdsgeest geplaatst in New York in de 90’s, maar nu nog steeds even actueel. Roger is de artiest op zoek naar dat ene nummer dat hem beroemd zal maken. De nummers die Roger zingt zijn allemaal super dik, en ook zijn thema en struggles hebben me altijd enorm getrokken om die een keer te mogen vertolken. Dat gecombineerd met mijn passie voor het regisseren belooft een hele mooie tijd!

Liza van Eerden

Liza van Eerden

Mimi

Ik ben 30 jaar en woon in Waalwijk. Al 10 jaar geef ik danslessen aan een musicalschool. Dat doe ik met al mijn passie en liefde. Naast het lesgeven sta ik ook graag op het podium. Ik heb er altijd van gedroomd om Mimi te mogen spelen in de musical Rent. Eindelijk is het zover! Rent heeft een prachtige rode draad met goede kleine verhaaltjes er omheen. Mimi heeft een sterk karakter van buiten, maar van binnen is ze heel kwetsbaar. Het lijkt me geweldig om die meerdere lagen te spelen. Naast meespelen in deze productie maak ik ook de dansen en staging. We gaan er iets moois van maken om nooit te vergeten!

Danny Nieuwenhuis

Danny Nieuwenhuis

Angel

Ik ben 29 jaar en werk in het basisonderwijs in Oisterwijk. Ik heb al in diverse producties gespeeld en vorig jaar zelfs een Amateur Musical Award in ontvangst mogen nemen voor beste musical Petticoat! Ik zing graag en verzorg ook regelmatig de backings. Dit deed ik bijvoorbeeld bij Rolf Sanchez, Tommie Christiaan en Renee van Wegberg! In Rent speel ik Angel. Ik herken op dit moment nog niets van mezelf in hem dus dat wordt een echte zoektocht in deze rol, spannend en mega leuk! Mijn favoriete nummer is echt finale B, omdat iedereen daar samenkomt. Het is een nummer wat mij kippenvel geeft van mijn kop tot aan mijn kruin!

Nelleke van Eekert

Nelleke van Eekert

Joanne

Ik ben 34 jaar en woon in Bladel. Ik werk aan leesbevordering en digitale geletterdheid bij kinderen van 0-12 jaar. Daarnaast heb ik een duo samen met een gitarist. We spelen voornamelijk luisterliedjes tijdens huwelijksceremonies, bedrijfsborrels en begrafenissen. Zingen aan iemand zijn sterfbed is het mooiste en meest dankbare wat ik heb mogen doen. Ik heb al in diverse amateur musicals gespeeld en nu heb ik de eer om de rol van Joanne te mogen vertolken. Hier heb ik stiekem al een paar jaar heel veel zin in! Rent vind ik als musical uniek in zijn soort. Rauw, echt en met veel vette muziek welke binnenkomt. Joanne is pittig, onafhankelijk maar met een goed hart. Ze gaat staan voor zichzelf en wil kunnen zijn wie ze is. Dit is het, dit is wie ik ben en dat is goed. Take me or leave me. Dat lukt mij steeds beter maar kan ik nog van haar leren. Mijn favoriete nummer is seasons of love. De boodschap, samenzang en verbinding in dat nummer geeft me élke keer weer kippenvel.

Chiel de Cock

Chiel de Cock

Tom

Zeeuw van origine en al 14 jaar import brabo. Het leek me wel leuk om in Tilburg te blijven plakken na mijn studie Docent Muziek op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Van mijn hobby heb ik wel echt mijn werk kunnen maken, want je vindt mij regelmatig op het podium als zanger/pianist bij Let’s get fout of The Jukeboxboys (RooxLive) of als dirigent voor een koor bij Prestige Vocal Groups. Als entertainer heb ik in het verleden vaak in de Efteling gewerkt in de winter en in de zomer. Verder ben ik nog werkzaam als arrangeur, zangcoach en video editor. De afwisseling vind ik heerlijk. Daarnaast probeer ik door sporten, lekker eten en drinken, spelletjes spelen, stedentrips maken, fantasy series/films kijken en gamen voor de nodige ontspanning te zorgen. RENT wordt waanzinnig en ik kijk enorm uit naar het zingen van mijn favoriete lied uit deze musical, namelijk I’ll cover you reprise (Ik waak over jou). De rol Tom Collins is een fijne uitdaging en sluit in eigenschappen als kalmte, stabiliteit en zorgzaam type goed aan. Ik kan niet wachten.

Maartje Welvaarts

Maartje Welvaarts

Maureen

Ik ben 24 jaar en woon in Haaren. Ik heb gestudeerd aan de Kunstacademie St. Joost in Breda met als richting illustratie. Jaarlijks speel ik diverse rollen bij een theatergroep. Zo heb ik onder andere Fiona in Shrek, Anita in West Side Story en Nancy in Oliver mogen spelen. Naast mijn passie voor musical hou ik van motorrijden, zingen, koken en wandelen met mijn hond. Ik vind RENT een prachtige musical met een mooi verhaal en koorstukken! Ik zou al heel blij zijn met een rol in het ensemble maar toen hoorde ik dat ik Maureen mag gaan vertolken! Wat een vette rol. Een vrouw met ballen, die haar mening niet voor zich houdt! Een enorme uitdaging waar ik heel veel zin in heb! Maureen is een karikatuur van mij. Veel van haar persoonlijkheid komt overeen met die van mij, alleen dan nét allemaal iets uitvergroot. Maureen is bijvoorbeeld een enorme podiumkicker. Ik ook! Ze rijdt motor. Ik ook! Ze is enorm zichzelf en trekt zich niets aan van anderen. Heerlijk is dat!

Niek de Laat

Niek de Laat

Mark

Ik ben 25 jaar, woon in Veghel en ben student aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Ik heb de afgelopen jaren aan verschillende musicals in de regio mee mogen doen en ook dit jaar wordt een druk theaterjaar voor mij! Ik had RENT hoog op mijn wensenlijstje staan. Mark is zonder twijfel het karakter waar ik me het meest mee identificeer en ik herken dan ook extreem veel van mezelf in hem: in de basis rustig en afwachtend, creatief, met vlagen wat ongemakkelijk, maar absoluut het hart op de goede plaats. Mijn favoriete nummer en scène uit RENT is de reprise van I’ll Cover You. Als de opbouw naar deze scène goed gedaan wordt, kan het niet anders dan dat dit bij iedereen enorm binnenkomt.  La Vie Bohème is natuurlijk het andere uiterste en daarom ook fantastisch: even lekker losgaan met z’n allen!

Erik van Vugt

Erik van Vugt

Benjamin

Ik ben geboren en opgegroeid in Oosterhout en studeerde Docent Muziek in Tilburg. Hier woon ik nu en tijdens deze studie kreeg ik de kans om meerstemmig te zingen op hoog niveau. Hier ligt de basis voor wat ik nu doe: dirigeren en arrangeren. In 2005 speelde ik Roger in RENT en sindsdien ben ik helemaal weg van deze voorstelling. Elke winter sta ik in de Alpen op mijn ski’s. Verder ben ik gek op pretparken, stedentrips, wandeltochten, lekker eten, gezelschapsspelletjes en borrelen met vrienden. RENT is een stoere en ontroerende doorgecomponeerde rockmusical met een universeel thema: leef voor het moment. In deze productie kruip ik in de huid van Benny, de antagonist die zijn visie wil delen met zijn oude vrienden. Ik heb diverse favoriete scenes in deze musical. Ondanks de heftige emoties ga je als bezoeker met een warm gevoel de zaal uit.

Maggie Schaffer

Maggie Schaffer

Ensemble

Ik ben 18 jaar en woon in Valkenswaard samen met mijn oma. Ik speel al tien jaar in musicals en doe daarnaast ook diverse optredens. Tijdens Rent speel ik in het ensemble en mijn favoriete nummer is Out Tonight. Ik heb heel veel zin om met deze groep samen te werken! Wat een fantastische en gave musical! In het dagelijks leven zit ik nog op de middelbare school maar daarnaast zing, dans en acteer ik. Zo ben ik bijvoorbeeld Scare Actor bij de Horror Zone. 

Luc Scholtze

Luc Scholtze

Ensemble

Ik ben 21 jaar, woon in Biezenmortel en studeer Muziekeducatie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ik speel nu ruim vijf jaar bij een musicalvereniging en tijdens Rent maak ik deel uit van het ensemble. Rent is mijn favoriete musical omdat hij zo echt en puur is, maar ook omdat het zo belachelijk goed in elkaar zit. Het spelen in Rent is een van mijn vele dromen, en ik ben onwijs blij en dankbaar voor de kans om deze voorstelling nu op te voeren in Oisterwijk met deze geweldige cast. Deel uitmaken van het ensemble in Rent is een eer op zichzelf vanwege nummers als Christmas Bells. Om daarin mee te kunnen zingen is simpelweg fantastisch. Ik hou enorm veel van Rent en van alles waar Rent voor staat.

Marloes van Eerden

Marloes van Eerden

Ensemble

Ik ben 31 jaar en woon in Tilburg. Ik werk als gastvrouw Horeca in de Efteling en heb al veel verschillende rollen vertolkt bij amateur musical gezelschappen, van hoofdrol tot ensemble. Zo mocht ik bijvoorbeeld een uitverkocht Ahoy binnen marcheren en dansen, een van mijn beste theatermomenten! Mijn hobby’s zijn vooral dansen, zingen en borduren. Tijdens Rent speel ik in het ensemble. Mijn favoriete nummer is Light My Candle en de mooiste scene vind ik de ontmoeting tussen Tom en Angel. Ik kan niet wachten om met deze cast aan de slag te gaan!

Kelly Deltrap

Kelly Deltrap

Ensemble

Ik ben 33 jaar en woon in Tilburg. Na mijn studie Psychologie aan de universiteit ben ik via wat omzwervingen terecht in de zorgsector terecht gekomen. Ik werk inmiddels met veel plezier op een ICT afdeling van een ziekenhuis. Rent wordt mijn vierde musical. Ik speelde voorheen in het ensemble van onder andere Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Jesus Christ in Concert. Daarnaast heb ik in een meidengroep gezongen en meegewerkt aan een project om teksten van mijn opa, Ad Vinken (schrijver van de eerste Tilburgse revue), op muziek te zetten. In mijn vrije tijd speel ik graag piano, kijk ik horrorfilms, hou ik van wandelen en ga ik regelmatig naar het safaripark. Mijn favoriete nummer uit Rent is de titelsong Rent! Ik hou ook van het nummer finale B, omdat ik van beide nummers de koorpartijen zo cool vind!

Nathalie van Bussel

Nathalie van Bussel

Ensemble

Ik ben 20 jaar en woon in Neerkant. Op dit moment doe ik de opleiding Artiest aan het ROC in Tilburg. Daarnaast werk ik als actrice in toverland. Ik dans, sport en lees graag en heb inmiddels vijf jaar musicalervaring. In Rent zoek ik meer uitdaging. Ik vind de diepgang van de karakters die in Rent spelen onwijs interessant. De combinatie van zang en dans en de algehele mix maakt deze musical uniek! Out tonight is echt mijn favoriete nummer, lekker gek en spannend! Ik kijk het meest uit naar de scenes rondom La Vie Boheme omdat iedereen daar zo vrij en los is, iets waar ze musical voor staat!

Elise Maas

Elise Maas

Ensemble

Ik ben 22 jaar en woon in Vinkel. Op dit moment doe ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Hierna hoop ik met mensen met een licht verstandelijke beperking te gaan werken, het liefst in combinatie met theater. Ik ben al vijf jaar lang lid van een musicalvereniging en zing daarnaast in een groepje met twee andere meiden. Ik heb diverse hobby’s; zingen, acteren, dansen, tekenen, verhalen schrijven, fotograferen en kunstschaatsen. In Rent speel ik in het ensemble en kijk ik het meest uit naar het nummer La Vie Boheme!

Bjorn van Duren

Bjorn van Duren

Ensemble

Ik ben 19 jaar en woon in Tilburg. Voor de zomer heb ik de opleiding Artiest Theater afgerond en begin nu aan de opleiding Docerend Theatermaken. Ik speelde eerder mee in theaterplan en in de eindmusical voor mijn opleiding vertolkte ik de rol van Jesus in Jesus Christ Superstar. Daarnaast heb ik ook Romeo gespeeld in Romeo en Julia. Mijn hobby’s hebben veel betrekking op muziek. Muziek maken, zingen en liedjes schrijven maar ook acteren en regisseren is een grote passie. Mijn favoriete nummer uit RENT is One Song Glory door de opbouw die zo ontzettend goed in elkaar zit. Ik heb meerdere favoriete scenes maar die van Will I steekt er een stukje bovenuit.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 maart 2021 bij The Inside in Oisterwijk. De repetities vinden in de omgeving van Tilburg plaats en starten in september 2020.

Als je deel uitmaakt van de cast van Rent de Musical word je begeleid door zangcoach Tina Brouwers! De techniek wordt verzorgd door Rob Raaijmakers.

Tina Brouwers

Tina Brouwers

Zangcoach

Door mijn passie voor zang en muziek schreef ik me in voor een particuliere musical opleiding. Daarna studeerde ik af aan de opleiding Artiest Theater en de opleiding Muziekeducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met als hoofdvak zang. Inmiddels werk ik voor verschillende onderwijsinstellingen en musicalverenigingen als docent muziek en zangcoach. Ik sta ook zelf graag op de planken en heb in een eerdere uitvoering van RENT een hoofdrol gespeeld. Ik ben positief ingesteld en werk graag gestructureerd en effectief. Ik kan niet wachten om met de cast van Rent de Musical aan de slag te gaan!

Rob Raaijmakers

Rob Raaijmakers

Techniek

Mijn naam is Rob Raaijmakers. Mijn grootste passies in mijn leven zijn muziek en geluid. Daar zijn dan ook twee totaal uit de hand gelopen hobby’s uit ontstaan, waar ik van kinds af aan mee bezig ben. Ik ben toetsenist bij twee coverbands en daarnaast verzorg ik het geluid bij verschillende bands en kleine theaterproducties. Nu mag ik het geluid/licht gaan verzorgen bij Rent de Musical!