Cast

De cast is bekend!  In april zie je deze cast sowieso schitteren op het podium! We stellen ze hieronder aan je voor!

Sem van den Borne

Roger

Mijn eerste echte musical ervaring was de hoofdrol in Joseph op het Pius X College in Bladel toen ik 15 jaar was. Daarna was ik verkocht aan het genre. Ik ben 7 jaar theaterdocent geweest bij Me On Stage. Verder heb ik diverse amateur en professionele voorstellingen geregisseerd en ben ik actief als comedian/cabaretier. Rent is gewoonweg een ongelooflijk vette musical. Rauw en intens. Muziek die tijdloos is. Evenals de thema’s die spelen. Armoede, eenzaamheid, Issues rond seksualiteit, ziekte, racisme. In de musical in een tijdsgeest geplaatst in New York in de 90’s, maar nu nog steeds even actueel. Roger is de artiest op zoek naar dat ene nummer dat hem beroemd zal maken. De nummers die Roger zingt zijn allemaal super dik, en ook zijn thema en struggles hebben me altijd enorm getrokken om die een keer te mogen vertolken. Dat gecombineerd met mijn passie voor het regisseren belooft een hele mooie tijd!

Veronique van Iersel

Veronique van Iersel

Mimi

Ik heb mijn liefde voor het musicalvak ontdekt op 11 jarige leeftijd als weesmeisje in de Musical Annie. Na een jaar MAF Jongerengevolgd door de balletacademie in Amsterdam ben ik afgestudeerd in Tilburg als uitvoerend danseres. Na mijn studie heb ik jaren als danseres gewerkt en heb ik mij verder ontwikkeld als choreograaf en dansdocent. Zo ben ik verbonden als docent aan de MAF en FHK opleiding M&M.  Ik heb net de choreografie afgerond voor de Musical Amelie die dit jaar in de Nederlandse theaters te zien is. Daarnaast werk ik als Creative Lead bij ID&T in A’dam waar ik geweldige shows en concepten mag bedenken en uitvoeren. Kortom één groot feest! Heb ik dan nog tijd voor andere dingen? Ja! Voor een stuk zoals Rent, maak ik tijd. Het is zo leuk dat ik bij Rent de kans krijg om zowel met creativiteit als choreograaf als mijn plezier van performen kan combineren. Het is een heerlijk rauw en intens stuk waar beweging een mooie ondersteunde rol heeft. Mimi is puur, uitbundig en op zoek naar de verbinding in de liefde. Iets wat ik alleen maar kan omarmen!

Joost van Wijck

Joost van Wijck

Angel

Eindelijk mag ik weer een musical gaan spelen! De afgelopen jaren heb ik de NMA, de MusicAllFactory Jongeren en de V.O. Codarts Muziektheater gevolgd, maar een echte musical van begin tot eind uitspelen is niet aan bod gekomen. Vandaar dat ik zooo blij was toen ik het verlossende telefoontje kreeg dat ik Angel mag gaan spelen. Anderzijds word dit wel de aller moeilijkste rol die ik ooit heb gespeeld, Angel staat namelijk heel ver van mij af. In het begin had ik dan ook moeite het karakter te portretteren, plezierig genoeg merk ik dat Angel en ik met elke repetitie steeds meer één worden en het voor mij dan ook steeds makkelijker word haar te spelen. Angel Dumot Schunard is een meid met het hart op de juiste plek, ze ziet het glas voortdurend halfvol en denkt altijd eerst aan iemand anders en dan pas aan haarzelf, ze is dan ook de verbindster van de vriendengroep. Het is een hele eer deze musical te mogen spelen met deze fantastische, professionele cast. Iedereen moet dit dan ook gezien hebben vooral na alle shitzooi die ons de afgelopen jaren is overkomen. Vieren wie we zijn, alle vrijheid nemen, leven voor vandaag, samen zingen. God wat heb ik dat gemist

Nelleke van Eekert

Nelleke van Eekert

Joanne

Ik woon samen met mijn twee kinderen in Bladel. In mijn dagelijks leven werk ik aan leesbevordering en digitale geletterdheid bij kinderen van 0-12 jaar. Daarnaast verzorg ik samen met Carlo Luijten sfeervolle luistermuziek vanuit het hart met Duo L’aMuse. We spelen voornamelijk luisterliedjes tijdens huwelijksceremonies, bedrijfsborrels en begrafenissen. Zingen aan iemand zijn sterfbed is het mooiste en meest dankbare wat ik heb mogen doen. Ik heb in diverse amateur musicals gespeeld en dan eindelijk nu de eer om de rol van Joanne te mogen vertolken. Hier heb ik stiekem al een paar jaar heel veel zin in! Rent vind ik als musical uniek in zijn soort. Rauw, echt en met veel vette muziek die binnenkomt. Joanne is pittig, onafhankelijk maar met een goed hart. Ze gaat staan voor zichzelf en wil kunnen zijn wie ze is. Dit is het, dit is wie ik ben en dat is goed. Take me or leave me. Mijn favoriete nummer uit Rent is ‘seasons of love.’ De boodschap, meerstemmigheid en verbinding in dat nummer geeft me élke keer weer kippenvel.

Chiel de Cock

Chiel de Cock

Tom

Zeeuw van origine en al 14 jaar import brabo. Het leek me wel leuk om in Tilburg te blijven plakken na mijn studie Docent Muziek op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Van mijn hobby heb ik wel echt mijn werk kunnen maken, want je vindt mij regelmatig op het podium als zanger/pianist bij Let’s get fout of The Jukeboxboys (RooxLive) of als dirigent voor een koor bij Prestige Vocal Groups. Als entertainer heb ik in het verleden vaak in de Efteling gewerkt in de winter en in de zomer. Verder ben ik nog werkzaam als arrangeur, zangcoach en video editor. De afwisseling vind ik heerlijk. Daarnaast probeer ik door sporten, lekker eten en drinken, spelletjes spelen, stedentrips maken, fantasy series/films kijken en gamen voor de nodige ontspanning te zorgen. RENT wordt waanzinnig en ik kijk enorm uit naar het zingen van mijn favoriete lied uit deze musical, namelijk I’ll cover you reprise (Ik waak over jou). De rol Tom Collins is een fijne uitdaging en sluit in eigenschappen als kalmte, stabiliteit en zorgzaam type goed aan. Ik kan niet wachten.

Mariska van Houts

Mariska van Houts

Maureen

Ik ben 28 jaar en woon in Eindhoven. Als kind dwong ik mijn ouders (en eigenlijk iedereen op elke familie bijeenkomst) om naar mijn zelfbedachte toneelstukjes te kijken. Dat is eigenlijk nooit weggegaan. Ik moest daar maar iets mee gaan doen. Zodoende ging ik studeren aan de academie voor theater in Tilburg en ging daarna aan de slag als zangeres in coverband Slamm. Daarnaast studeerde ik Film- en literatuurwetenschap aan de universiteit Leiden en ben ik naast mijn theatrale werkzaamheden ook werkzaam als setdresser voor films, tv en commercials. Verder hou ik enorm van uit eten gaan, reizen, Niek en Olly de kat. Ook ga ik een dansje en drankje in de kroeg zeker niet uit de weg. Rent is voor mij de ideale musical; stoer, prachtige muziek en een verhaal dat nog steeds relevant blijft. Maureen heb ik altijd willen spelen; een vrouw met ballen, niet op haar mondje gevallen en lekker theatraal. Daarnaast is Take me or leave me altijd mijn favoriete nummer geweest. Heel veel zin om dat nummer er keer op keer uit te mogen knallen!

Niek de Laat

Niek de Laat

Mark

Ik ben 26 jaar, woon in Veghel en ben student aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Ik heb de afgelopen jaren aan verschillende musicals in de regio mee mogen doen en ook dit jaar wordt een druk theaterjaar voor mij! Ik had RENT hoog op mijn wensenlijstje staan. Mark is zonder twijfel het karakter waar ik me het meest mee identificeer en ik herken dan ook extreem veel van mezelf in hem: in de basis rustig en afwachtend, creatief, met vlagen wat ongemakkelijk, maar absoluut het hart op de goede plaats. Mijn favoriete nummer en scène uit RENT is de reprise van I’ll Cover You. Als de opbouw naar deze scène goed gedaan wordt, kan het niet anders dan dat dit bij iedereen enorm binnenkomt.  La Vie Bohème is natuurlijk het andere uiterste en daarom ook fantastisch: even lekker losgaan met z’n allen!

Erik van Vugt

Erik van Vugt

Benjamin

Ik ben geboren en opgegroeid in Oosterhout en studeerde Docent Muziek in Tilburg. Hier woon ik nu en tijdens deze studie kreeg ik de kans om meerstemmig te zingen op hoog niveau. Hier ligt de basis voor wat ik nu doe: dirigeren en arrangeren. In 2005 speelde ik Roger in RENT en sindsdien ben ik helemaal weg van deze voorstelling. Elke winter sta ik in de Alpen op mijn ski’s. Verder ben ik gek op pretparken, stedentrips, wandeltochten, lekker eten, gezelschapsspelletjes en borrelen met vrienden. RENT is een stoere en ontroerende doorgecomponeerde rockmusical met een universeel thema: leef voor het moment. In deze productie kruip ik in de huid van Benny, de antagonist die zijn visie wil delen met zijn oude vrienden. Ik heb diverse favoriete scenes in deze musical. Ondanks de heftige emoties ga je als bezoeker met een warm gevoel de zaal uit.

Pien Bouten

Ensemble

Ik ben 19 jaar en woon sinds een jaar op kamers in Tilburg. Ik zit nu in mijn 2e jaar op de opleiding muziekeducatie op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ik speel sinds mijn 8ste viool, maar heb zingen altijd leuk gevonden. RENT is (buiten mijn groep 8 musical) mijn eerste musical ooit! Tijdens de musical maak ik deel uit van het ensemble, wat geweldig is om te doen. Het is een heerlijke groep en ik leer en geniet ontzettend veel!

Luc Scholtze

Luc Scholtze

Ensemble

Ik ben 21 jaar, woon in Biezenmortel en studeer Muziekeducatie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ik speel nu ruim vijf jaar bij een musicalvereniging en tijdens Rent maak ik deel uit van het ensemble. Rent is mijn favoriete musical omdat hij zo echt en puur is, maar ook omdat het zo belachelijk goed in elkaar zit. Het spelen in Rent is een van mijn vele dromen, en ik ben onwijs blij en dankbaar voor de kans om deze voorstelling nu op te voeren in Oisterwijk met deze geweldige cast. Deel uitmaken van het ensemble in Rent is een eer op zichzelf vanwege nummers als Christmas Bells. Om daarin mee te kunnen zingen is simpelweg fantastisch. Ik hou enorm veel van Rent en van alles waar Rent voor staat.

Marloes van Eerden

Marloes van Eerden

Ensemble

Ik ben 31 jaar en woon in Tilburg. Ik werk als gastvrouw Horeca in de Efteling en heb al veel verschillende rollen vertolkt bij amateur musical gezelschappen, van hoofdrol tot ensemble. Zo mocht ik bijvoorbeeld een uitverkocht Ahoy binnen marcheren en dansen, een van mijn beste theatermomenten! Mijn hobby’s zijn vooral dansen, zingen en borduren. Tijdens Rent speel ik in het ensemble. Mijn favoriete nummer is Light My Candle en de mooiste scene vind ik de ontmoeting tussen Tom en Angel. Ik kan niet wachten om met deze cast aan de slag te gaan!

Kelly Deltrap

Kelly Deltrap

Ensemble

Ik ben 33 jaar en woon in Tilburg. Na mijn studie Psychologie aan de universiteit ben ik via wat omzwervingen terecht in de zorgsector terecht gekomen. Ik werk inmiddels met veel plezier op een ICT afdeling van een ziekenhuis. Rent wordt mijn vierde musical. Ik speelde voorheen in het ensemble van onder andere Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Jesus Christ in Concert. Daarnaast heb ik in een meidengroep gezongen en meegewerkt aan een project om teksten van mijn opa, Ad Vinken (schrijver van de eerste Tilburgse revue), op muziek te zetten. In mijn vrije tijd speel ik graag piano, kijk ik horrorfilms, hou ik van wandelen en ga ik regelmatig naar het safaripark. Mijn favoriete nummer uit Rent is de titelsong Rent! Ik hou ook van het nummer finale B, omdat ik van beide nummers de koorpartijen zo cool vind!

Nik van Rozendaal

Ensemble

Ik ben 27 jaar, woon in Den Bosch en ben werkzaam als creative designer bij een verzendplatform voor webshops. Ik heb van jongs af aan in heel wat musicals gespeeld, maar ben tegenwoordig als freelance artworkontwerper, marketing-coördinator en toneelmeester vooral achter de schermen met theater bezig. Ik heb dan ook ontzettend veel zin om nu weer eens óp het podium te staan. Sinds ik RENT ooit zag in M-Lab staat de musical hoog op mijn lijstje. Vanwege het aangrijpende verhaal, de geweldig rauwe muziek en de krachtige boodschap, die ook afgelopen jaar weer actueler dan ooit bleek: leef voor vandaag. Het slotnummer Finale B is dan ook mijn favoriete lied. Daarin komt het hele stuk bij elkaar en sluiten we af met: ‘No day but today!’

Elise Maas

Elise Maas

Ensemble

Ik ben 23 jaar en woon in Vinkel. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de opleiding SPH en nu ben ik werkzaam als vakspecialist Entertainmemt bij een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast werk ik ook in een animatieteam op een vakantiepark. Ik ben al zes jaar lang lid van een musicalvereniging en heb een tijdje gezongen in een groepje met twee andere meiden. Ik heb diverse hobby’s; zingen, acteren, dansen, tekenen, verhalen schrijven, fotograferen en kunstschaatsen. Toen ik RENT voor het eerst zag in het M-lab, wist ik het meteen, dit is een productie waar ik ooit in gespeeld moet hebben! In Rent speel ik in het ensemble en kijk ik het meest uit naar het nummer La Vie Boheme en Life Support.

Britt Eberson

Ensemble

Mijn naam is Britt, ik ben 21 jaar en woon in het kleinste dorp van Limburg. Ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding logopedie in Eindhoven en mijn allergrootste passie is muziek. Al van kleins af aan loop ik de hele dag te zingen. Ik volg dan ook al zangles sinds ik 7 jaar ben en heb twee jaar de vooropleiding muziektheater gevolgd aan de MusicAllFactory (MAF-jongeren) in Tilburg. Ik hou ontzettend van de zomervakantie, maar sta ook elke winter op de ski’s. Veder ben ik gek op lekker eten, theedrinken (het liefst uit een zo groot mogelijke mok), gezelschapsspelletjes, winkelen, wandelen en lezen. RENT is rauw, puur, indrukwekkend en eerlijk. Deze kenmerken maakt de musical ontzettend gaaf! Deel uitmaken van het ensemble is een grote eer en ik ga er ongelofelijk veel van genieten. 

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 april 2022 bij The Inside in Oisterwijk. De repetities vinden in de omgeving van Tilburg plaats en starten in september 2021.

Als je deel uitmaakt van de cast van Rent de Musical word je begeleid door zangcoach Tina Brouwers, choreografe Veronique van Iersel en regisseur Sem van den Borne! De techniek wordt verzorgd door Rob Raaijmakers en de organisatie is in handen van Marsha Damen.

Tina Brouwers

Zangcoach

Door mijn passie voor zang en muziek schreef ik me in voor een particuliere musical opleiding. Daarna studeerde ik af aan de opleiding Artiest Theater en de opleiding Muziekeducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met als hoofdvak zang. Inmiddels werk ik voor verschillende onderwijsinstellingen en musicalverenigingen als docent muziek en zangcoach. Ik sta ook zelf graag op de planken en heb in een eerdere uitvoering van RENT een hoofdrol gespeeld. Ik ben positief ingesteld en werk graag gestructureerd en effectief. Ik kan niet wachten om met de cast van Rent de Musical aan de slag te gaan!

Marsha Damen

Marsha Damen

Event Manager

Door mijn muzikale achtergrond als slagwerker was ik vereerd én stond ik te springen om dit project op te pakken! Waar Sem, Tina en Veronique het artistieke gedeelte op zich nemen ben ik als eventmanager verantwoordelijk voor de organisatie, communicatie en PR. Ik heb mijn eigen evenementenbureau, theaterimpresariaat en ik werk als zakelijk leider voor diverse theater collectieven.