Spot 11

Logo Spot 11Op donderdag 7, zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021 presenteert Spot 11 bij The Inside in Oisterwijk de musical ´RENT’!

Stelt u zich voor, het is kerstavond in New York. Op de bovenste verdieping van een bedrijfspand bevindt zich een oude muziekuitgeverij waar Roger, gespeeld door Sem van den Borne, werkt aan dat éne nummer naar de eeuwige roem. Hij is een van de jonge kunstenaars die geconfronteerd wordt met armoede, eenzaamheid, issues rond seksualiteit, ziekte en racisme tijdens de aid-epidemie begin jaren ’90. Hij verloor zijn vriendin aan HIV en is zelf ook ziek. Verbitterd en het geloof in de liefde verloren. Maar de verslaafde danseres Mimi, gespeeld door Liza van Eerden, breekt door die muur heen. In deze musical geven zij de essentie van het leven weer in beeld, woorden maar bovenal muziek!

Initiatiefnemers Sem van den Borne en Liza van Eerden hebben een dubbelrol in dit project. Ze spelen niet alleen Roger en Mimi maar nemen de rol van regisseur en choreograaf op zich. Initiatiefnemers Sem en Liza zijn in hun nopjes dat ze “hun” musical nu eindelijk zelf op de planken gaan brengen.

Sem vertelt “Al jaren ben ik enorm fan van Rent. Het is gewoonweg een ongelooflijke vette musical, rauw en intens met muziek die tijdloos is. Ik heb altijd de rol van Roger willen spelen en dat dit nu echt gaat gebeuren kan ik bijna niet geloven. In mijn collega Liza vond ik mijn partner in crime met haar passie voor de rol van Mimi. We willen de musical echt samen met een cast maken die net zo enthousiast zijn als wij.”

Samen richten ze, met eventmanager Marsha Damen, Spot 11 op. Een nieuwe vereniging waarmee ze de voorstelling willen realiseren. Spot 11 wil met hun passie ook graag iets voor iemand anders betekenen. Daarom gaat de opbrengst naar Muziekids, een stichting die kinderen die chronisch ziek zijn op een mooie manier in contact brengt met muziek. “Als we met het bereiken van onze droom weer andere mooie dingen mogelijk kunnen maken, dan is de cirkel wel rond.” aldus Liza en Sem.

Sem van den Borne

Sem van den Borne

Voorzitter &
Regisseur

Mijn eerste echte musical ervaring was de hoofdrol in Joseph op het Pius X College in Bladel toen ik 15 jaar was. Daarna was ik verkocht aan het genre. Ik ben 7 jaar theaterdocent geweest bij Me On Stage. Verder heb ik diverse amateur en professionele voorstellingen geregisseerd en ben ik actief als comedian/cabaretier. Roger is mijn droomrol om ooit ten tonele te brengen. Dat gecombineerd met mijn passie voor het regisseren belooft een hele mooie tijd!

Marsha Damen

Marsha Damen

Eventmanager/ Secretaris & Penningmeester

Door mijn muzikale achtergrond als slagwerker was ik vereerd én stond ik te springen om dit project samen met Liza en Sem op te pakken! Waar zij het artistieke gedeelte op zich nemen ben ik als eventmanager verantwoordelijk voor de organisatie, communicatie en PR. Ik heb mijn eigen evenementenbureau en verzorg de Marketing/PR voor Stichting in Concert.